Pensioen

Pensioen regel je goed en op tijd

Pensioen is vaak zo’n ver-van-mijn-bed-show onderwerp, maar wel belangrijk dat het goed geregeld is. Ben je werkgever en wil je voor je werknemers een goede pensioenregeling optuigen of wil je een bestaande regeling tegen het licht houden? Ben je Directeur Groot Aandeelhouder (DGA) in je eigen bedrijf en wil je een goed pensioen regelen voor jezelf? Of ben je werknemer en wil je weten wat je huidige pensioenregeling via je werkgever later opbrengt en of dit voor jou afdoende is of wil je een aanvullende regeling treffen? Niet dat je dadelijk nadat je stopt met werken voor verrassingen komt te staan. En dat sommige dingen die je altijd al deed en graag nóg zou doen, niet meer kunnen.

Het is dus zaak een onafhankelijke pensioenadviseur naar het pensioen van je werknemers of je eigen pensioen te laten kijken.

Zo’n adviseur ben ik.

Neem je mij in de arm voor je werknemers en/of voor jezelf , duik ik in alle hiervoor belangrijke financiële, juridische en administratieve gegevens. Dit alles leidt tot een concreet, op maat, advies van mijn kant.

Geen zorgen: je hebt het goed geregeld. Of: het lijkt me verstandig extra maatregelen te nemen, zodat je straks gewoon verder kunt leven zoals je nu doet.

Het is hoe dan ook niet verkeerd om het pensioen van werknemers of jezelf regelmatig tegen het licht te houden. Zeker ook gezien het feit dat er op korte termijn voor de meeste pensioenregelingen door de overheid grote veranderingen in het pensioenopbouwsysteem op stapel staan. Waar voor velen in de huidige pensioenregelingen een zekerheid bestaat wat er uitgekeerd gaat worden vanaf de pensioendatum zal dit binnenkort veranderen dat eenieder vooral weet welk pensioenbedrag er jaarlijks in het pensioenpotje zal worden gestort maar geeft dit geen zekerheden meer welke pensioenuitkering dit oplevert vanaf de pensioendatum. Kortom reden te meer om met elkaar in gesprek te treden wat dit betekent voor je werknemers, voor jou als werkgever of voor jezelf. Daarnaast zijn veranderende omstandigheden ook aanleiding om je pensioen (nogmaals) tegen het licht te houden. Denk hierbij aan een scheiding, veranderen van baan, eerder stoppen met werken of een eigen bedrijf starten.

Wil jij dat ik je pensioen eens tegen het licht houdt? Neem dan snel contact met mij op.