Nalatenschapsplanning (estate planning)

Oók je nalatenschap goed geregeld

Als je een vermogen, een eigen bedrijf, een eigen woning (met of zonder resterende financiering) en/of een leuke spaarpot hebt en je komt steeds dichter bij je pensioenleeftijd, dan is het wel zo verstandig om je nalatenschap zo gunstig mogelijk te regelen. Voor je partner en kinderen. Want je wilt niet dat jouw met zorg en forse inspanning opgebouwde vermogen na overlijden door je erfgenamen vooral naar de Belastingdienst gebracht wordt.

Om dit goed te regelen, is er de nalatenschapsplanning, oftewel estate planning. Je nabestaanden zullen het straks goed hebben, als je er niet meer bent. En ze hoeven zo min mogelijk erfbelasting te betalen over de erfenis.

JB Financieel Raadgevers gaat met jou kijken welke maatregelen we kunnen nemen om je nalatenschap zo klein mogelijk te maken. Want hoe kleiner je nalatenschap, hoe minder betaald hoeft te worden aan erfbelasting.

In de nalatenschapsplanning hou ik ook rekening met (levens)testament, huwelijksvoorwaarden, (papieren) schenkingen en levensverzekeringen.

Het is best complex en je moet met veel zaken rekening houden.

Je komt bijvoorbeeld voor de vraag te staan: wil je nu al geld doorsluizen aan je kinderen? En zo ja, realiseer je dan ook dat je op dit moment al met de Belastingdienst moet afrekenen. Is dat gunstig voor de plannen die je nu nog wilt realiseren?

We gaan de voor- en nadelen tegen elkaar afzetten en uiteindelijk komt daar een oplossing uit. Jij tevreden en je partner en kinderen ook.

Je nalatenschap zo gunstig mogelijk regelen? Neem dan vandaag nog contact met mij op.